logo mosqueta

"A mida"- Primera versió

El projecte "A mida" neix al 2008 des de l'escola d'E.E. l'Arboç de Mataró seguint la filosofia de www.lamosqueta.cat , un portal web dissenyat també des de l'escola que conté activitats tancades que poden ser utilitzades de manera autònoma i individualitzada amb el ratolí o amb polsadors.

logo amida v1

Aquesta primera versió de l' "A mida" pretenia ser una eina que oferís la possibilitat de personalitzar al màxim els continguts de les activitats pels usuaris de www.lamosqueta.cat i va ser desenvolupada com un programa per a PCs per la Sara Cortés, una estudiant de la EUPM com a projecte final de carrera.

Aquest programa va ser eina molt útil per treballar amb els alumnes del centre i s’està utilitzant a nivell local diàriament des d’aleshores.

captura de pantalla amida v1
Captura de pantalla de la reproducció d'una presentació de l' "A mida".
logo amida v2

"Amida" - Segona versió

Degut a la gran utilització de la primera versió l'escola va començar a cercar la manera de iniciar un nou projecte amb la mateixa filosofia fent el salt a Internet.

És en aquest punt quan neix la nova versió de l'"Amida" desenvolupada per la Marina Gavin, estudiant d'Enginyeria Multimèdia a la Salle Barcelona i que mantenint la filosofia de la primera versió, inclou noves funcionalitats i pretén fer arribar aquesta eina al màxim nombre de persones.

La diferència més rellevant d'aquesta segona versió és que s'ha desenvolupat com una aplicació web, aspecte que permet que pugui ser més accessible a un major nombre d'usuaris. De la mateixa manera que la primera versió, permet la creació de presentacions "Amida" personalitzades i la reproducció d'aquestes tant usant el ratolí com mitjançant encerclament dirigit. Al ser una pàgina web permet la creació d'una galeria que facilita que els usuaris puguin reproduir les seves presentacions des de diferents ordinadors.

Aquesta nova versió inclou diferents eines que permeten organitzar les presentacions per tal de potenciar l'oportunitat de compartir el material creat. Algunes d'aquestes són les etiquetes (que permeten classificar les presentacions per paraules clau), l'opció de llistar les presentacions per usuari (per tal de poder agrupar les presentacions d'un mateix centre, per exemple), l'opció de duplicar presentacions (per tal d'aprofitar material ja creat per altres usuaris i poder-lo adaptar a noves necessitats),...

Actualment el projecte Amida necessita una última empenta per fer-se realitat, i és per aquest motiu que necessitem la teva ajuda.

Les següents persones i entitats ja han posat el seu gra de sorra, MIL GRÀCIES!


logo aspacenet

Projecte Aspacenet

Durant el curs 2015-16 des de l'escola d'Educació Especial l'Arboç vam estar premiats pel V concurs Nacional de Projectes en Tecnologia de Suport i Comunicació convocat per #ASPACEnet amb el projecte #ConRitmo.

En aquest projecte es va utilitzar el portal AmidaComunica.cat per posar a l'abast dels alumnes tots els vídeos resultants. També va servir com a eina perquè les famílies participessin en el projecte creant les seves pròpies presentacions Amida i perquè altres escoles i persones externes al nostre centre coneguessin l'eina, animant-los a participar en un concurs de garrotins.