Qui som?

Som l’escola d’Educació Especial l’Arboç que pertany a la Fundació el Maresme (Fundació sense ànim de lucre) on atenem a nens i nenes amb diversitat funcional, nens que es mereixen el millor del millor, nens que necessiten coses especials per desenvolupar-se.

logo Escola l'Arboç

Tenim un problema!

Tenim un projecte que hem desenvolupat al llarg dels anys i que ara està fantàstic, a punt de caramel. L’ha portat a terme una estudiant d’enginyeria multimèdia com a TFG (Treball Final de Grau) i actualment està per acabar.

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d’aquesta web, que permet a persones pluridiscapacitades l’accés a diferents continguts multimèdia, on es poden crear i reproduir presentacions de 6 caselles en pantalla. Aquestes caselles tenen una imatge representativa i obren 6 vídeos del Youtube. Pots accedir a tota l’aplicació per encerclament (scanning), usant únicament els 2 clics del ratolí i sense haver de moure’l.


  És una eina molt i molt útil per simplificar l’accés a l'ordinador tant per els nens amb TEA (Trastorn de l'Espectre Autista) com per persones amb discapacitat motriu. Actualment serveix perquè triïn la música que volen, facin de DJs, mirin pel·lícules, treballin temes curriculars com els colors, els animals, les emocions, etc. És molt important, per aquestes persones, poder comunicar-se, decidir, ser autònoms i l’aplicació els ho permet.

  El projecte Amida necessita una última empenta per fer-se realitat i és per aquest motiu que et demanem que ens donis un cop de mà per aconseguir l’ajuda econòmica que necessitem per finalitzar-lo (25.000€).

Com pots ajudar-nos? Doncs de mil maneres diferents!

 • Fes-nos arribar el contacte d’algú que creguis que pot estar interessat en fer una donació pel projecte o fes-li arribar la informació directament.
  • (La informació per fer donatius és al final de la pàgina)
  • Pots contactar amb nosaltres amb el correu: ajuda@amidacomunica.cat

 • Fes córrer el vídeo (LINK) i així ens ajudes a que arribi al màxim de persones possible! Envia'l per whatsapp o per correu, comparteix-lo al Facebook, Twitter,...

 • Fes divulgació del projecte a través de les xarxes socials o parlant-ne amb els teus amics!

 • Posa m'agrada! a la nostra pàgina de Facebook: http://facebook.com/amidacomunica (i convida als teus amics perquè també ho facin!)

Per què necessitem els diners?

Necessitem 25.000€ per invertir en hores perquè l’enginyera pugui acabar el portal, millorant-lo i fent-lo accessible a persones amb limitacions de tipus sensorial, cognitiu i motriu.

Un cop implementades totes les millores i noves característiques el portal permetrà el registre gratuït per tal que qualsevol persona pugui crear tantes presentacions com vulgui i així fer l'eina accessible a qualsevol usuari a qui li pugui ser d'utilitat. Actualment no ens ho podem permetre perquè l'eina no està acabada ni preparada per un gran volum de contingut i, per tant, només es permet la creació de una única presentació per usuari (a part de la utilització a nivell intern de l'escola d'Educació Especial l'Arboç).

Més concretament, algunes de les prestacions més destacables que faltaria per desenvolupar serien:

 • Implementar un cercador de presentacions àgil i intuïtiu

 • Afegir la possibilitat d’obrir pàgines web, aplicacions, jocs,etc. (ara només obre vídeos del Youtube)

 • Afegir veu sintètica per tal que sigui accessible per persones amb baixa visió

 • Fer possible l’accés a través de dispositius tàctils

Gràcies per posar-hi el teu gra de sorra! Per a nosaltres, que treballem amb aquesta població amb diversitat funcional i que sovint som la seva veu, creiem que hem d’explicar que ells hi són i que moltes vegades necessitem productes que no estan al mercat, sinó que els hem de fer Amida, tal i com diu el nom de l’aplicació.Informació per fer donatius

Si ens pots ajudar la informació del compte on fer donatius a la Fundació el Maresme és:

 • ENTITAT: La Caixa
 • IBAN: ES27 2100 0287 30 0200492486
 • BIC: CAIXESBBXXX
 • CONCEPTE: "Amida" (perquè sapiguem a què va destinat el diners)