NOTA: Cal que t'hagis registrat prèviament i que estiguis loguejat!

pas 1

 

 

 • 2- Per tal de crear la presentació caldrà que omplis els camps de la finestra que se t'obrirà:

pas 2

 

1) Títol: És obligatori posar un títol a la presentació (si no vols que es mostri al reproduir la presentació podràs amagar-lo).


2) Descripció: Aquest camp no és obligatori però pot ajudar a entendre el contingut de la presentació a altres usuaris.


3) Etiquetes: Per afegir etiquetes cal que primer l'escriguis i seguidament pressionis la tecla "Enter", d'aquesta manera es convertiran en etiquetes de la següent manera:

etiquetes

Per què serveixen les etiquetes? És una manera de classificar i millorar la cerca de presentacions. Cada etiqueta ha d'intentar descriure una categoria dins la qual es podria trobar la presentació. D'aquesta manera podem posar com a etiquetes el nom de l'escola, la temàtica, el col·lectiu al que va destinat,... I aleshores serà molt més fàcil trobar totes les presentacions creades des d'un mateix centre, per exemple.

 

 

4) Icones: Per crear cada una de les icones de la presentació fes click sobre aquestes. Les presentacions podran incloure un màxim de 6 icones però en cas de no voler-les omplir totes tan sols crea aquelles que desitgis. Cal tenir en compte que les icones es visualitzaran amb la mateixa disposició en què estiguin creades.

crear una icona

 

Al fer click sobre una de les caselles se t'apareixerà el següent formulari:

Crear una icona diàleg

 

- Títol: és opcional i ha de descriure el contingut de la icona.

NOTA: a l'hora de reproduir la presentació hi ha l'opció de no mostrar els títols de les icones.

 

Insereix una URL d'un vídeo de Youtube: S'hi ha d''introduir la URL del vídeo del YouTube que vulguis afegir a la icona. 

Com? Obre el vídeo de youtube que vulguis utilitzar en una nova pestanya i fes click al botó "Comparteix" que trobaràs a sota el vídeo.

youtube

La URL que has de copiar és la que t'apareixarà seleccionada:

 

url youtube

 

Imatge: Aquesta és la imatge que es visualitzarà al reproduir la presentació per tant ha de representar el vídeo que contingui la icona. A l'inserir l'enllaç del vídeo del YouTube automàticament sortirà una imatge per defecte. Si és la que volem utilitzar, no hem de fer res més, en cas que la vulguem canviar tenim dues opcions:

     • D'internet: Permet afegir una imatge que ja estigui penjada a internet, introduint-hi el seu enllaç directe. 

NOTA: És important que t'asseguris que la URL acabi amb ".jpg" o qualsevol altre extensió d'imatge ja que sinó no es carregarà correctament.

Si no ho veus clar pots fer un cop d'ull al tutorial "Utilitzar imatges cercades a Google per una presentacio"

 

 

     • Des del meu ordinador: Permet pujar una imatge. Només cal fer clic a "Seleccionar archivo" per triar una imatge del teu ordinador.

 

Opcions de conversió de la imatge perquè sigui quadrada: Totes les imatges de la presentació han de ser quadrades. Per tal de convertir la teva imatge en una de quadrada et donem dues opcions:

     • Retallar la imatge perquè sigui quadrada
     • Afegir marges per mantenir tota la imatge original

 

 

 

Desa: Fes click al botó "Desa" per tal que guardar la icona. Aquesta apareixerà de la següent manera:

icona creada correctament

Segueix el mateix procediment per crear la resta d'icones.

 

 •  3- Finalment, quan tinguis carregades totes les icones que desitgis fes click al botó "Publica"

icona carregada correctament

 

 

 •  4- Si has creat correctament la presentació seràs redireccionat a la galeria de presentacions on t'apareixerà la que acabes de crear. Reprodueix-la i gaudeix-la!